duppedings Mr Lys PaereSmurfUSB-ugle
Slagord
forsiden
duppedings?
nabaztag
elektriske
plastiske
pyntete
kosete

 

elektriske duppedingser

 

UFO-lampe
UFO-lampe  

Hva er det første rom kattevesener gjør når de kommer til vår planet? Bortfører kuer, selvsagt! Denne Alien Abduction Lamp har 3 innstillinger. Ved å vri på UFOens antenne, kan du enten lyse opp inni UFO'en med forskjellige farger, lyse opp løftestrålen eller ha begge lysene på. Ønsker du heller å bortføre noe annet en kuer, kan du bytte ut kua med hva du vil.
Jeg kjøpte min på DesignTorget i Oslo. Den kan også bestilles via sin egen hjemmeside.

 

Solcelle-tastatur
Solcelle-tastatur  

Kalkulatorer har lenge vært drevet av solcelle. Men dette er første gangen jeg har sett et tastatur som tar i bruk samme teknologi. Jeg trengte et trådløst tastatur til å sofasurfe. Dette Logitech K750 solcelle-tastaturet passet perfekt. Det er lett og komfortabelt å skrive på.
Tastaturet kan kjøpes i de fleste dataforretninger.

 

LaCie iamaKey
LaCie iamaKey  

LaCie liker å lage morsomme lagringsmedier, slik som harddisker som ser ut som LEGO-klosser. Denne minnepinnen er både morsom og meget funksjonell, da den ser ut som en nøkkel, er like tynn som en nøkkel og passer perfekt på nøkkelknippet.
Finnes i flere butikker.

 

USB-ugle
USB-ugle  

Det finnes mye rart man kan plugge i USB-porten, men få er så søte som denne ugla! Ugla er 5 cm stor og kan enten sitte på sin trestubbe eller på dataskjermen ved hjelp av en liten klype. Til tider åpner den øynene for å titte seg rundt og vagger på hodet. (YouTube)
Jeg har ikke sett den i noen lokale butikker enda, men den kan blant annet kjøpes fra Multicom.

 

Stylophone
Stylophone  

Stylophonen ble til i 1967 og er et enkelt lite "lommeorgel". Tangentene er metallplater og du spiller ved å bruke pennen med metalltupp. Lyden som kommer ut, minner en om TV-spill fra 1980-90-årene - med eller uten vibrato. (YouTube)
Stylophonen ble kjøpt på gadget.dk-butikken i København.

 

Icon Watch
Icon Watch  

Da den første Macintoshen fra Apple ble lansert i 1984 var ikoner noe nytt. Mange av ikonene fra den maskinen ble også, ja, ikoniske - der i blant det ikonet denne klokken etterligner. Klokkesymbolet ble brukt når maskinen tenkte. Morsom klokke! Morsom er også bruksanvisningen skrevet på dårlig oversatt engelsk.
Icon Watch kan kjøpes fra Museum of Modern Art.

 

Zoundz
Zoundz  

Dette lille hvite brettet er egentlig et slags miksebord. Ved å sette de ulike brikkene på de lysende punktene, spiller den av ulike lyder og rytmer, som bordet mikser sammen til musikk. Den blanke is-terningen kan ta opp lyd enten fra innebygget mikrofon eller via den medfølgende kabelen. Sært, men morsomt! (YouTube)
Jeg kjøpte denne hos gadget.dk i København.

 

Sun Jar
Sun Jar  

I Norge har man sol både dag og natt om sommeren, men knapt noe sol om vinteren. Derfor er det praktisk å kunne ta vare på og lagre de solstrålene man har, når man har dem. Sun Jar gjør nettopp det. La dette norgesglasset stå i sollyset noen timer om dagen, så lyser det opp om natten når det blir mørkt. (YouTube)
Jeg skulle egentlig kjøpe Sun Jar over nettet fra gadget.no, men så fant jeg det tilfeldigvis i en klesbutikk, jeg dessverre ikke husker navnet på, i Torggata i Oslo.

 

Cubissimo
Cubissimo  

Cubissimo er en informativ liten sak fra Lexon. På fire av sine seks sider viser den tid, temperatur, dato og dag. Under topplokket har den kontrollen, og den kan også fungere som vekkeklokke.
Jeg kjøpte den fra Lexon sin butikk i Oslo.

 

Magnetglobus
Magnetglobus  

Mennesket forstår mye mer av magnetisme enn gravitasjon, så det at denne globusen svever i et magnetfelt, er egentlig mindre imponerende enn at den faktisk ville ha falt i bakken dersom den ikke hadde gjort det. Likevel, synes jeg det er noe spesielt å se globusen henge i løse luften. Du kan spinne på den, og den fortsetter å spinne lenge. (YouTube)
Denne magnetglobusen fant jeg på bokbutikken Norli, men de finnes også i diverse internettbutikker.

 

TV
TV  

Denne lille og søte TV-en fra Philips er en ekte duppedings. Hvor mange TV-er vet du om som har analog klokke og lysende ben - med tre lysinnstillinger? De lysende bena har også en praktisk funksjon, da TV-en også er en vekkerklokke. Den lyser altså opp rommet når du skal våkne. Klokka lyser også opp. Om du ikke vil våkne til et TV-program, kan du velge å våkne til radio, hvilket den har innebygd. Antennen gjør at den ser ut som et slags romvesen eller en robot. Beam me up Scotty!
Etter å ha sett på den for mange år siden, fant jeg den tilfeldigvis i en butikk for noen år siden.

 

Push Pin
Push Pin  

Push Pin lampen skrues på ved å trykke tegnestiften ned i korkkuben. Nesten 40cm høy, gjør den at man kan virke som en lilleputt i nærheten. Dette påvirker også duppedingsfaktoren, i mine øyne.
Denne ble kjøpt på butikken Living, men de finnes også på diverse duppedingssider rundt om på nettet.

 

Flytende lampe
Flytende lampe  

Denne lampen heter Flipflap og er lagd av et tysk designhus som heter Büro Für Form i 2001. Den ser ut som den flyr i rommet bare holdt nede av sin ledning. Jeg er ganske glad i surrealistiske ting, så denne lampen er en favoritt.
Jeg kjøpte denne for noen år tilbake på salg, og fikk hør at de var den eneste importøren i Norge og at de hadde importert 8 stk. På selskapets hjemmeside står det "limited edition", så jeg vet ikke hvor enkle de er å få tak i. Ta gjerne kontakt dersom du også har en slik.

 

Walkie bits
Walkie bits  

Dette er kanskje verdens minste lekerobot. Trykker du den på skallet, programmerer du den til å gjøre forskjellige ting. Den kan blant annet gå i takt eller kjøre om kapp i tilfeldig tempo. (YouTube)
Jeg har tittet på disse på YouTube en stund, og ble veldig glad da jeg så en i butikken Fint Design i Bergen.

 

Nohohon Zoku
Nohohon Zoku  

Denne smilende lille fyren er fra samme produsent som Flip Flap. På samme måte som planten vifter med bladene når solen trer frem og treffer solcellepanelet, nikker denne fornøyde mannen på hodet. Det er meget beroligende å se på. (YouTube)
Jeg tok meg en dagstur til Bergen for å få tak i blant annet denne duppedingsen. Jeg har bare sett de i Norge på butikken Fint Design der.

 

LEGO R2-D2
LEGO R2-D2  

R2-D2 er den søte lille roboten fra Star Wars. Denne versjonen i LEGO kan styres med lys, for eksempel fra en lommelykt. Den har en lyssensor på panelet i fronten, og den kjører etter lyskilden. Den har også ulike andre programmer som gjør at man kan styre den mer nøyaktig eller spille spill på den. Men den har ikke tetris. (YouTube)
Denne modellen er ikke lenger i salg, dessverre.

 

Dampmaskin
Dampmaskin  

På skoler rundt omkring, står det mye spennende utstyr låst inne i skap på naturfagsrommene. Det irriterte meg at dette aldri ble brukt, da jeg selv gikk på skole. Så da jeg kom i praksis som lærerstudent, bestemte jeg meg for å gjøre noe med det. Temaet elevene hadde om, var den industrielle revolusjonen. Så hva er vel bedre enn å leke med dampmaskiner? Naturfaglæreren sa at de ikke hadde blitt brukt på 15 år, men med litt smøring og testkjøringer, gikk de som, ja, som smurt. Elevene elsket det. Og jeg ble inspirert til å kjøpe meg min egen dampmaskin. Denne kobles til en generator som lager lys. Et eget lille elektrisitetsverk, med andre ord. (YouTube)
Dampmaskiner finnes i endel leketøysbutikker. Wilesco er en velkjent produsent.

 

BRICK harddisk
BRICK harddisk  

Er det en LEGO-kloss? Er det en lunsjboks? Nei, det er en ekstern harddisk. LaCie har gjort denne så oftest kjedelige boksen om til noe som man har lyst å ha på skrivebordet.
Denne harddiskenen, fåes kjøpt i diverse butikker og nettbutikker. Jeg kjøpte min på eplehuset i Oslo. Det finnes også i to andre farger (blå og rød) og i en mindre variant, eller en flat 2x2, som jeg ville ha sagt på LEGO-språket.

 

NXT LEGO-robot
NXT LEGO-robot  

LEGO er ikke hva det en gang var, eller jo, det er det, bare mye mye mer. Denne mindstorm-roboten kan se med ultralydøyner og lyssensor, den kan føle med en trykksensor og den kan høre med sin mikrofon. Den kommer med tre motorer og en sentral styringsenhet. Med dette kan du bygge mange forskjellige roboter. Den vist til venstre er flink til å fange baller, og kan kjøre rundt i rommet nesten uten å treffe noe, da den er programmert til å "se" hindringer 30 cm forran seg. Programmeringsspråket er også nesten som å bygge LEGO, da man drar programsnuttklosser ved siden av hverandre for å lage en sekvens. (YouTube)
Denne LEGO-roboten kan kjøpes i alle leketøysforretninger som har et større LEGO-utvalg.

 

Flip Flap
Flip Flap  

Denne lille søte tobladsplanten vifter lett med bladene sine når solen skinner. Det gjør den fordi den er drevet av solceller. Flip Flap er en hyggelig liten duppedings som varmer hjertet mitt hver gang jeg ser på den. (YouTube)
Jeg fikk denne importert fra Japan via en kompis, men du finner den også på diverse nettbutikker rundt omkring. Etter hvert har det også kommet flere andre typer planter og figurer. Jeg har også sett denne hos Fint Design i Bergen.

 

Mr. P.
Mr. P.  

Mr. P. er en heller sky lampe. Det kan være fordi han står der i adamsdrakt. Men ønsker du å tenne han, vet du hvor du skal lete. Denne lampen så jeg først for en del år tilbake i Oslo, men jeg hadde ikke anledning til å kjøpe den da. På en handletur til København, fant jeg den igjen i en duppedingsbutikk.
Jeg har ikke sett denne lampen i noen lampebutikker i Oslo på en stund, men den finnes i alle fall på: gadgets.dk og Urban Trend. Jeg så også denne hos Fint Design i Bergen.

 

Sphere
Sphere  

Er et webkamera en duppedings? Hva om den kan snurre rundt og følge fjeset ditt? Logitechs Sphere Webcam kan nettopp dette. Foten er motorisert side til side og linsa kan gå opp og ned i tillegg. Det kommer også med en "stilk". Kameraet minner meg om ekstraøynet til R2-D2 som den sender opp i sumpen til Yoda.
Dette kameraet kan du kjøpe i de fleste forretninger som selger kamera fra Logitech. Den nyere versjonen har i tillegg til fjessporing mulighet for å bytte ut fjeset ditt med ulike figurer.

 

Laserpod
Laserpod  

Dette er en snodig form for lampe. I sin mest anonyme form, med en mindre dom enn den som er vist på bildet, ser den ut som en ganske så vanlig blikkboks. Med domen som vist på bildet, ser den nesten ut som en lavalampe. Men det er når du tar av domen at laserpoden virkelig viser hva den er god for. Da får du et nordlyslignende mønster i taket som stadig skifter - veldig deilig å ligge og se på til god musikk. (YouTube)
Denne kan finnes i flere ulike nettbutikker, og har nettopp kommet i en ny utgave. Les mer om denne snodige lampen på www.laserpod.com.

 

Min datamaskin
Min datamaskin  

I min samling over duppedingser, ønsket jeg også å ta med min PC, som heter "duppedings". Den er ikke særlig spesiell, da mange bærbare i dag har innebygd kamera og kommer med fjernkontroll, men HP har klart å lage noe så sjelden som en pen og funksjonell PC. Med pianoglans og et zen-inspirert mønster lagt inn i toppen og armstøtten, har de gjort noe ekstra som jeg mener har en duppedingsfaktor. Jeg falt i alle fall for denne maskinen ganske fort. Innmaten er heller ikke å se bort fra, og den holder lenge til å lage grafisk materiale og å surfer rundt.
HP-maskiner i forskjellige størrelser og konfigurasjoner kan kjøpes flere steder.

 

E-dog
E-dog  

E-dog er navnet på denne lille hunden som elsker musikk. Den lytter seg frem til rytmen og følger taktene med hodet, ørene og lysmønster i ansiktet. Skal du gjøre den glad, kan du stryke den på toppen av hodet eller under snuten. (YouTube)
Hunden kan kjøpes i de fleste leketøysbutikker.

 

Model One
Model One  

Tivoli Audios radioer finnes nå i et stort spekter, men det var den vesle monoradioen Model One som startet det hele. Hele poenget med Model One, var at den skulle være enklest mulig, men likevel ha ny teknikk inni og gi en god lyd. Og det gjør den. Mange av de senere modellene bryter endel mot det første punktet, med for mange knapper, skjermer osv. Hva ville Henry Kloss ha sagt?
Over alt, fra dagligvareforretninger til Elkjøp og Hi-Fi-butikker.

 

LEGO-tog
LEGO-tog  

Tog har alltid fascinert meg, og det samme har LEGO. Da er jo et LEGO-tog den perfekte duppedingsen. Dette toget ser også ut som et gammelt damplokomotiv. Den originale planen var å sette det opp slik at det skulle gå rundt sofaen min, men den store svingradiusen som trengs, gjorde det upraktisk. Det står likevel bra til utstilling på toppen av bokhylla mi, og kan lekes med når som helst.
Dette togsettet er ikke lenger i butikken, men du får nå tak i en ny generasjon fjernstyrte tog uten elektriske skinner (som gjør det mye billigere).

 

Plasmakule
Plasmakule  

Plasmakuler dukket ofte opp i science ficton-filmer eller skrekkfilmer. Jeg synes det er veldig fascinerende å se energistrålen følge fingeren rundt når man tar på kulen. Visste du også at om du holder et lysstoffrør mens du tar på kulen, så lyser det opp? Man kan også lage lysbuer ved å legge noe tynt av metall på kulen. (YouTube)
Plasmakuler finnes i mange butikker, men til variabel pris.

 

Macintosh Color Classic
Macintosh Color Classic  

Prototypen til denne maskinen viser sjalusidører og en analog klokke, men hva maskinen ble til slutt står heller ikke tilbake designmessig. Med sine små føtter, 10-tommer skjerm, og kuleformen på toppen er den meget spesiell. Dette var den første alt-i-ett maskinen med fargeskjerm Apple lagde i 1994, og er en hyllest til den første Macintosh-maskinen som kom et tiår før. Den har diskettstasjon der vi i dag ville ha funnet en dvd-brenner og mikrofon der flere og flere maskiner får webkamera integrert i toppen av skjermen. Meget moderne. (YouTube)
Jeg fant min på et loppemarked, så kanskje du også finner en der? E-bay har alltid noen til salgs, og du kan høre med venner og bekjente om de har en stående.

 

KODAK digital ramme
KODAK digital ramme  

En digital ramme er en liten dataskjerm som ikke bare kan vise bilder, men også video og spille musikk. Denne har jeg satt et 1gb-kort i, og kan dermed vise rundt 6500 bilder. Jeg planlegger å lage noen "harrypotteriske" familiebilder til den, men for tiden viser den de nyeste bildene av min 1 år gamle niese. Noen digitale rammer har trådløs oppkobling, som gjør at du kan vise bilder i den fra nettet som du selv eller dine venner laster opp. Fremtiden er her allerede!
De begynner å komme flere steder nå. Elkjøp alene har 4 modeller, diverse fotobutikker og dataforretninger har også en del.

 

Ericofon
Ericofon  

Ericofonen fra svenske Ericsson er en tidløs designklassiker. Jeg mener også den er en ekte duppedings siden både form, farge og funksjon blandes sammen på en frydefull måte. I Norge kom den ut i 5 forskjellige farger (offwhite, blå, rød, grønn og grå), men det finnes over et 60-talls ulike varianter rundt omkring i verden. Ringeskiven er under telefonen og man svarer den rett og slett med å løfte den opp fra bordet, og legger på ved å sette den ned igjen. Dette var den første telefonen som ble laget for å lettere kunne operere med en hånd.
Kan hende på loftet? Jeg har funnet mine i diverse bruktbutikker i Oslo, men de føres til svært variable priser. Nettauksjonssider på nettet har også et relativt godt utvalg. Men om du vil ha en Ericofon i perfekt stand, eller en sjelden modell, vil jeg anbefale ericofon.com.

 

Basilikumgutt Nabaztag Flip Flap E-dog Treape Mr. P. Kanintannpirkerholder Lykketroll Ericofon My Little Pony LEGO-robot English Norsk