duppedings LEGO-togPlasmakuleTamagotchi
Slagord
forsiden
duppedings?
nabaztag
elektriske
plastiske
pyntete
kosete

 

plastiske duppedingser

 

Selvvannende ekorn
Selvvannende ekorn  

Jeg kan ikke skryte på meg å ha grønne fingre, så det er bra å finne en duppedings som hjelper med blomsterstellet. Denne blomsterpotten kan du fylle på vann, så trekkes det opp til planten gjennom tråder i bunnen når det trengs. Det lille ekornet flyter på vannet. Dersom han titter opp av hullet er det nok vann, men dersom han gjemmer seg, er det for lite vann. Genialt!
Jeg kjøpte den på Design Torget.

 

Tamagotchi
Tamagotchi  

Tamagotchiene kom til verden i 1996. De tok verden med storm og ble folks første digitale kjæledyr. Over 70.000.000 har blitt produsert i flere forskjellige versjoner. Av en god kollega på jobb, fikk jeg en førsteversjon i original innpakning.
Tamagotchi blir fortsatt solgt i noen leketøysbutikker.

 

LEGO-lastebiler
LEGO-lastebiler  

De første LEGO-bilene var små (1:87) plastbiler med metallhjul. På et antikkmarked i Sverige fikk jeg tak i to av disse små lastebilene fra mellom 1956-1969. Selve LEGO-klossene ble brukt hovedsakelig til hus på 50-tallet. Det var ikke før 1962 at LEGO "fant opp hjulet" og man kunne bygge biler.
LEGO-lekebiler kan finnes på loppemarked, men til svært variable priser. En selger ville ha 400kr for et dårlig eksemplar. Jeg fant to gode til rundt hundrelappen noen bord bort.

 

VW Boble Galanite
VW Boble Galanite  

Små plastbiler var morsomme å leke med i sandkassa. Jeg elsket å lage tuneller og spiralhus og la bilene kjøre over og gjennom sanden. Dessverre gikk det også ut over bilene, som ble godt lekt med. Derfor ble jeg glad da jeg fant denne bilen i flott stand på et loppemarked i Sverige. Det er en VW boble fra Galainte Sweden. Etter å ha sett rundt på nettet, har jeg også funnet ut at det er et ettertraktet samleobjekt, og går visst for mange ganger mer enn hva jeg betalte for den.
Se på bruktmarked eller EBay.

 

AVR Man
AVR Man  

AVR-mannen er en superhelt som sloss mot den onde Wasteman og hans sløsing av energi. Han ble utviklet av Fantasi-Fabrikken for elektronikkgiganten Atmel. Reklamekampanjen med energisparesuperhelten, har høstet god kritikk verden over.
Denne figuren, som finnes i 5000 eksemplarer, fikk jeg av en kollega som har skrevet teksten til tegneseriene om ARV-mannen.

 

LEGO Soft
LEGO Soft  

Da jeg en kveld tittet litt etter LEGO på nettet, dumpet jeg over et bilde med gigantiske LEGO-klosser. Etter litt søking rundt omkring, kom jeg frem til at det var LEGO Soft. Disse klossene er ca. 6 ganger lengre i alle lengder, og er dermed 216 ganger større enn en vanlig LEGO-kloss. De er laget av en stødig men likevel relativt myk gummi. Med nok av disse, kan man bygge et LEGO-hus i full størrelse. Men jeg tro jeg nøyer meg med å bygge et møbel i starten.
LEGO Soft blir hovudsaklig solgt til barnehager o.l., men LEIKA selger også til privatpersoner.

 

Roadster - Bruno
Roadster - Bruno  

Denne lekebilen er nesten 30cm lang og har bare kurver. Med sitt lange panser ser det ut som bilen er i bevegelse, selv om den er i ro. Jeg synes det er rart å tenke på at da jeg var halvparten av min høyde, var 15cm store lekebiler forholdsvis like store.
Bilen kjøpte jeg fra den britiske leketøysprodusenten Playforever.

 

Lekefly - Buster
Lekefly - Buster  

Runde former fascinerer meg, og dette flyet har mange av dem. Flyet er ganske stort, ca. 25 cm, og ser ut som et gammelt luftakrobatikkfly. I tillegg til formene liker jeg også at flyets ulike farger ikke er malt på samme flate, men satt sammen av ulike deler. Da slipper man dårlig malte flater.
Flyet kjøpte jeg hos R.O.O.M. i Oslo. Det er fra den britiske leketøysprodusenten Playforever.

 

LEGO
LEGO  

I 2008 hadde LEGO 50-års jubileum for LEGO-klossen. Men LEGO-klossen er faktisk eldre enn 50 år! På et loppemarked fant jeg noen klosser som er fra før 1953. Disse ble kalt Automatic Binding Bricks, er hule under og mangler de patenterte rørene som først kom i 1958 (derav jubileet). De har også spor på siden, som er til for å feste gamle vinduer og dører. Selv om de ikke fester seg like godt som den moderne LEGO-klossen med rør, passer de sammen, og jeg synes de er en morsom kuriositet.
Ta en titt på loppemarked eller bruktbutikk!

 

LEGO Mario Mosaikk
LEGO Mario Mosaikk  

Etter at min mor lagde lappeteppet til meg med Mario-motivet jeg lagde til, fikk jeg lyst på å prøve å lage samme mosaikkmotivet i LEGO. Takket være dataprogrammet LEGO Digital Designer (gratis nedlasting), fikk jeg teste ut ulike fargekombinasjoner før jeg bestilte klossene. Jeg hadde egentlig tenkt å henge det i ramme, men siden jeg ikke fant en som passet, bygde jeg likegodt rammen selv også.
Må bygges selv.

 

Molekyl
Molekyl  

Hva ser dette ut som? En hund? Egentlig er det et molekyl du kanskje kjenner til: etanol, den best kjente alkoholen. Så tenk på det neste gang du fester, at du drikker små hundemolekyler. Jeg har også bygget asprin-molekylet i tilfelle.
Molekylbyggesett kan kjøpes i noen bokforretninger, særlig der de selger kjemibøker til skoler.

 

Alessi sukkerskål
Alessi sukkerskÃ¥l  

Denne sukkerskålen fra Alessi ser ganske moderne ut, men den er egentlig en kopi av en 140 år gammel skål laget av Christopher Dresser. Med sine tre ben står den opp-ned snudde kjeglen støtt på bordet, men det ser også ut som den skal begynne å gå når som helst.
Den kan kjøpes i de fleste kjøkkeninteriørforretninger.

 

Nintendosopp
Nintendosopp  

Denne soppen er for meg et minne fra Super Mario-spillene. Denne nøkkelringen lager flere ulike lyder fra spillet om du slår den mot bordet.
Denne ble kjøpt hos Fint Design i Bergen.

 

Adidas-sko
Adidas-sko  

En duppedingssko? Ja, jeg synes denne skoen er en duppedings. Det står jo også "duppedings" på den. Det er fordi det er en sko der man kan sette inn striper med eget design som en del av Adidas Adicolor.
Denne ble kjøpt på G-Sport.

 

Kanin i flosshatt
Kanin i flosshatt  

Denne kaninen i flosshatt er egentlig en tannpirkerholder. Når du drar kaninen opp av hatten, folder tannpirkerne seg fint ut og gjør de enkle å få tak på. Enkelt og bra konsept. De enkle geometriske formene kaninen er bygd opp av, hever også duppedingsfaktoren.
Kaninen finner du der de selger Alessi-ting. Men man skal lete hardt etter en sort en, da disse ble produsert i begrenset opplag.

 

Basilikumgutt Nabaztag Flip Flap E-dog Treape Mr. P. Kanintannpirkerholder Lykketroll Ericofon My Little Pony LEGO-robot English Norsk