duppedings Mac MacUSB-ugleLEGO R2-D2
Slagord
forsiden
duppedings?
nabaztag
elektriske
plastiske
pyntete
kosete

 

kosete duppedingser

 

Super Mario Quilt
Super Mario Quilt  

Min mor driver mye med sying og quilting. Da hun spurte om jeg ville ha et varmt og godt teppe til bursdagen min, fikk jeg en idé. Siden quiltelappene hun bruker er kvaderatiske er de lik pixler. Jeg fant derfor et passende motiv fra SNES Super Mario, og lagde det til et mønster.
Må lages selv.

 

Mac Mac
Mac Mac  

Som Mr Lyspaere er også Mac Mac klippet til av limte deler av skumgummi og sydd av min mor. Hendene og føttene kan taes av om ønskelig og skjermen er sydd på papplate som kan byttes ut.
Må lages selv.

 

Mr Lys Paere
Mr Lys Paere  

Mr Lys Paere er en 3D figur jeg opprinnelig lagde til et naturfagsprosjekt på ungdomsskolen. Siden ble han også med som visningsfigur for førsøksinnleveringene i kjemi og fysikk på videregående. I levende live er han en halvmeter stor, sydd av min mor, men klippet til av limte deler av skumgummi av meg (hadde vondt i hånden en uke etter).
Må lages selv.

 

My Little Pony
My Little Pony  

Som et 80-tallsbarn er ponnien en duppedings fra min barndom. Da det første kjøpesenteret i Førde åpnet i 1987 var jeg 5 år. Jeg hadde ventet i flere timer på å få se Gullars, men så kom meldingen om at flyet hans var forsinket. Vi måtte hjem og spise middag. Som plaster på såret, fikk vi velge en leke. Jeg valgte som mine søstere en ponni, men fikk også en lastebil. Denne ponnien er spesialdesignet med marimekkomønster ved hjelp av en venn som samler på ponnier.
Ponnier er å få kjøpt i leketøysbutikkene igjen. Om du leter på nettet, finner du også custom made ponnier, eller steder som maler de slik du vil ha dem.

 

Lykketroll
Lykketroll  

Lykketroll var, ved siden av LEGO, favorittleken min da jeg var liten. Sammen med mine to søstere kunne vi leke i timevis. Jeg hadde etter hvert en stor familie med troll som bodde i et hjemmelaget dukkehus. Jeg lagde biler av papp, fikk min mor til å hjelpe meg å lage klær og møbler i skumgummi og stoff og fant opp familiesammenhenger mellom den voksende familien. Samlingen ligger nå hjemme i Førde, men da jeg så dette litt større babytrollet i butikken, kom minnene tilbake. Selv lukten av plastikken bringer tilbake tanker om min barndoms tid. Jeg kjøpte også et lykketroll til min vesle niese så hun kan leke med oss når hun blir stor nok.
Lykketroll er fortsatt å få kjøpt i noen leketøysforretninger eller bokforretninger. Det finnes flere produsenter som har kopiert trolldesignet, men originalen kan sees mer av her: www.troll-company.dk.

 

Littlest Pet Shop Sau
Littlest Pet Shop Sau  

Jeg er visst ganske glad i store søte øyne, har det vist seg. Og Littlest Pet Shop dyrene har nettopp dette. Til nå har jeg en kanin, katt, marsvin og denne sauen, men jeg har også mitt øye på chinchillaen.
Disse kan kjøpes i alle leketøysbutikker. Pass opp for avhengighet!

 

Basilikumgutt Nabaztag Flip Flap E-dog Treape Mr. P. Kanintannpirkerholder Lykketroll Ericofon My Little Pony LEGO-robot English Norsk